ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cordon bleu csirkéből

2010. május 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 db 30 dkg-os csirkemell, 4 szelet gépsonka, 4 szelet sajt, tojásfehérje (vagy hústű), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só vagy grillfűszer, (reszelt sajt)

Elkészítése:

A csirkemelleket lebőrözzük, és úgy csontozzuk ki, hogy a hús egy darabban maradjon. A húsokat kissé kiklopfoljuk, egyik felére egy gépsonkaszeletet, erre egy vékony szelet sajtot fektetünk, és a hús másik, üres felét ráhajtjuk. A szélükön a dupla hússzeleteket tojásfehérjével "összeragasztjuk", vagy hústűvel összetűzzük, nehogy szétnyíljanak. A húst kívülről sóval vagy grillfűszerrel bedörzsöljük, és a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. (A zsemlemorzsába reszelt sajtot is keverhetünk.) Bő, forró olajban, mérsékelt tűzön, fedő alatt mindkét felüket szép pirosra sütjük.

(Az eredeti receptet a párizsi Cordon Bleu főzőiskolában találták ki, ahol borjúhúsból készítették el.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr171995721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása