ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mazsolaszőlős pite

2010. május 14. - Dyna 122
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj; 2 nagy fürt mag nélküli mazsolaszőlő, 2 tojássárgája, 12 dkg darált mandula, 8 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kk. étkezési keményítő, 1 cs. vaníliás cukor
 
Elkészítése:
 
Az omlós tésztához öntsük a lisztet egy keverőtálba, daraboljunk bele 15 dkg jéghideg vajat, ízesítsük kevéske sóval, morzsoljuk össze, majd néhány evőkanál hideg vízzel dolgozzuk el. Gyúrjuk jól össze, és pihentessük 30-60 percig a hűtőben.
 
Ezután gyúrjuk át egy liszttel meghintett deszkán, majd nyújtsuk ki két milliméter vastagságúra. Béleljünk ki vele egy peremes, közepes méretű, vajjal és liszttel meghintett sütőformát. A tészta felesleges részeit a forma pereménél vágjuk le. (A maradék tésztát tegyük mélyhűtőbe.)

A töltelékhez üssük a tojások sárgáját egy keverőtálba, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, porcukrot, étkezési keményítőt és a puha vajat. Habverővel addig keverjük, míg könnyű és habos nem lesz, majd adjuk hozzá a darált mandulát. Óvatosan dolgozzuk a masszába a megmosott szőlőszemeket, majd töltsük a tésztával kibélelt sütőformába. Tetejét igazgassuk el egyenletesen, tegyük forró sütőbe, és 160 fokon süssük legalább 40-45 percen keresztül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr902002614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása