Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gyors rizs, só, 15 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb sütőtök (kb. 80 dkg), őrölt bors, 2 ek. vermut, 5 ek. reszelt parmezán
Elkészítése:
A rizst a tasakon olvasható előírás szerint lobogva forró sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A szalonnát papírvékony, kisujjnyi hosszú csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt lecsepegtetjük, félretesszük.
A tököt meghámozzuk, magos belsejét kikaparjuk, húsát (ami kb. 40-45 deka, ha sokkal több, a felesleget megsüthetjük) vékony szeletekre metéljük. A visszamaradt zsírra dobjuk, és gyakran rázogatva puhára pároljuk.
Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, a vermuttal meglocsoljuk, és a félretett pörcöt is belekeverjük.
A melegen tartott rizzsel és a parmezánnal óvatosan összeforgatjuk és tálaljuk.