ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött kellevelek

2010. május 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sovány sertéshús, 2 dkg só, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vöröshagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 3 g törött bors, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, 1 kg kelkáposzta, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 g fokhagyma, 12 dkg ementáli sajt, zsír

Elkészítése:

A sertéshúst enyhén sós vízben puhára pároljuk. Ezután a párolóléből kiemeljük, kihűtjük, és füstölt szalonnával együtt apró lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk. Egy kevés zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, majd az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt a ledarált húshoz keverjük. Sóval és törött borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megszitált zsemlemorzsát, tojássárgáját, jól összedolgozzuk, és legvégül hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A leforrázott kelkáposztaleveleket kiterített, tiszta asztalkendőre sorba rakjuk és rákenjük a hústöltelék egyik felét, majd ismét kelkáposztalevelet rétegezünk, amelyekre rákenjük a hústöltelék másik felét. Az asztalkendő segítségével rúd alakúra összecsavarjuk, és kötözőzsineggel rögzítjük.

A sertéshús párolásábó1 visszamaradt lébe karikára vágott sárgarépát, fehérrépát és fokhagymát teszünk, felforraljuk, és belehelyezzük a rúd alakúra formázott, hússal rakott kelkáposztaleveleket. Mérsékelt tűzön, fedővel letakarva kb. egy óra hosszáig pároljuk.

Amikor készre párolódott, óvatosan kiemeljük, a kötözőzsinórt eltávolítjuk, és készítményünket az asztalkendővel óvatosan kibontjuk. Vágódeszkára téve felszeleteljük, a szeleteket tálra helyezzük, meglocsoljuk egy kevés pecsenyelével és meghintjük reszelt sajttal. Külön mártásos csészében tejfeles gombamártást adunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr622015597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása