ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott parajgaluska

2010. május 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mirelit paraj, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 ek. finomliszt, 2 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, szerecsendió, olaj

Elkészítése:

Két deci hideg tejet két evőkanál finomliszttel simára keverünk, majd kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. Langyosra hűtjük, és egy csomag felolvadt, alaposan kinyomkodott mirelit parajt, két tojást meg annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy sűrű tésztamasszát kapjunk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és evőkanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. (Ha közben a forró vízbe mártjuk a kanalat, nem ragad rá a tészta.) Megfőzzük, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd egy kiolajozott nagy tűzálló tálba rakjuk.

Két deci tejfölt egy tojássárgával meg öt deka reszelt sajttal simára keverünk, csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a parajgaluskákra öntve, a forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje halványpiros nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr582019191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása