ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Borban sült töltött hús

2010. május 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csont nélküli karaj, 0,75 dl édes fehérbor, 1,5 dl étolaj; A töltelékhez: 3 tojás, 10 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 5-6 szem gomba, 1 zsemle, 1 dl tej, ételízesítő, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítése:

A töltelékhez való három tojást keményre főzzük. A húst felszeljük, vékonyra klopfoljuk, megszórjuk egy kevés ételízesítővel, félrerakjuk.

Apróra vágjuk a hozzávalókat. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a májat, és kicsivel később a gombát, a petrezselymet, az ételízesítőt, borsot, paprikát, összefőzzük. Lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejbe áztatott zsemlét, és villával jó alaposan összedolgozzuk.

A hússzeletekre tölteléket kenünk, majd kétoldalt kicsit behajtva feltekerjük. Szorosan egymás mellé tepsibe tesszük a tekercseket, majd borsozzuk, ráöntjük a bort, és a maradék étolajat. Letakarjuk kilyukasztgatott alufóliával és kb. 170 fokos sütőben sütjük, míg a bor elpárolog, és sűrű szaft marad utána. Mielőtt elkészül, a fóliát leszedve pirítjuk a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr412020017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása