ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fokhagymás szelet

2010. május 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéskaraj, grillfűszer, provanszi fűszerkeverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, száraz fehérbor, 3 fej(!) fokhagyma

Elkészítése:

Nyolc-tíz dekás sertéskarajszeletet kiverünk, és grillfúszerre1 bedörzsöljük. Egy
kis fej vöröshagymát nagyon finomra vágunk, és két evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A hússzeleteket átsütjük rajta, és provanszi fűszerkeverékkel bőven meghintjük. Egy
kevés vizet (vagy száraz fehérbort) öntünk alá, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor három fej (nem gerezd!) fokhagymát úgy tisztítunk meg, hogy csak a külső héját szedjük le, cikkekre bontjuk, de a gerezdeken rajta hagyjuk a hártyaszerű héjat. Fedő alatt tovább pároljuk, hogy a fokhagymát a pecsenye leve jól átjárja. Amire a hús megpuhult, a fokhagyma is elkészül.

A húst a fokhagymagerezdekkel együtt szedjük a tányérra, és a gerezdeket a héjukból kinyomva esszük. Nem leszünk fokhagymaszagúak tőle, és nem csak a hús kap különlegesen jó zamatot a fokhagymától, de az kitűnő kísérője is. Burgonyapüré illik hozzá a leginkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr532020494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása