Hozzávalók 4 személyre: 8-10 db alma, 1,5 bögre (2,5 dl-es) liszt, 10 dkg margarin, 1 csomag mazsola, 1 db tojás, sütőpor, kristálycukor, só
Elkészítése:
A lisztből, a vajból, a tojásból kevés sóval, késhegynyi sütőporral tésztát készítünk. Kinyújtjuk, és akkora négyzetekre vágjuk, hogy az almákat egészben belegöngyölhessük.
Az almákat meghámozzuk, a magházat kivájjuk, és a magház üregébe megmosott mazsolát
töltünk. Az almákat beletesszük a tésztákba, összecsomagoljuk, és előmelegített sütőben takaréklángon 25-30 percig sütjük.
Ezután kivesszük, megvizezzük, kristálycukorban meghempergetjük, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg aranysárga színt kap.