ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Brokkolis-sonkás makaróni

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg friss vagy mirelit brokkoli, 4 dl zöldségerőleves (kockából), 1 fej vöröshagyma, 1 vastag szelet (kb. 20 dkg) főtt sonka, 40 dkg makaróni, 1 dkg vaj vagy margarin, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, fehérbors, reszelt szerecsendió

Elkészítése:

A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, és kis rózsákra szedjük. A levest felforraljuk, hozzáadjuk a brokkolit, és fedő alatt, kb. 5 percig pároljuk benne. Közben a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A főtt sonkát ugyancsak felkockázzuk. A brokkolit szűrőbe téve lecsöpögtetjük, és a levest felfogjuk.

A makarónit bő, forrásban lévő sós vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük. A hagymát és a sonkát a felforrósított vajon megsütjük, majd a forró levessel felöntjük és felforraljuk.

Az étkezési búzakeményítőt csomómentesen elkeverjük a tejfölben. A levesbe vegyítjük, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A tésztát lecsöpögtetjük és a mártással összekeverve, mélytányérokba szedve kínáljuk.

A brokkolis-sonkás makarónit még ízletesebbé tehetjük, ha a mártást pirított húsos szalonnával gazdagítjuk, és tálalás előtt a tésztát meghintjük egy kevés reszelt
parmezán sajttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr512022831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása