ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes-túrós

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók 12 szelethez: 80 dkg magozott meggybefőtt, 50 dkg tehéntúró, 25 dkg cukor, 25 dkg puha vaj + a sütőformához, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojás + 2 tojássárgája, 1/2 tasak sütőpor, 40 dkg liszt, 2 ek. zsemlemorzsa a sütőformához. A díszítéshez: tejszínhabspray, mentalevelek

Elkészítése:

A meggyet szűrőbe tesszük és hagyjuk jól lecsepegni, a levét felfogjuk. A túrót villával alaposan áttörjük.
 
A cukrot a vajjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk
egymás után az egész tojásokat, majd a két tojássárgáját is. Végül beledolgozzuk a  túrót és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb, mélyebb tepsit kikenünk a vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával. A tésztamasszát beleterítjük, megszórjuk a meggyel, és a befőttlével kicsit meglocsoljuk. A sütőben kb. 50 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük.

Tálalás előtt minden szeletre nyomunk egy tejszínhabrózsát, mellé tűzünk két mentalevelet, így kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr212022584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása