ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsós metélt

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag hosszúmetélt, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1/2 kg zöldborsó, 1 kk. cukor, 2 dl tej, 2 ek. liszt, 2 dkg vaj,  10 dkg reszelt sajt, só, szerecsendió, olaj

Elkészítése:

Annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzünk egy csomag széles hosszúmetéltet, a főzővizébe egy mokkáskanálnyi olajat is öntünk.

Közben vékony laskára vágunk és ropogósra kisütünk tíz deka húsos füstölt szalonnát. A pörcöket kiszedjük, és a zsírjában megpárolunk egy fél kiló kifejtett zöldborsót. Ha kell, utánasózzuk, és a végén kiskanálnyi cukorral ízesítjük.

Két deci tejet két csapott evőkanál liszttel simára keverünk, két deka vajat beledobunk, és kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. Sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval meg öt deka reszelt sajttal ízesítjük, és a kifőtt, forró vízzel leöblített, alaposan lecsepegtetett tésztát beleforgatjuk. Tálra terítjük, és a zöldborsót is hozzáadjuk. Végül a szalonnapörcökkel meghintjük, és még öt deka sajtot reszelünk a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr622022779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása