ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lecsóleves

2010. május 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 ek. házi (vagy konzerv) lecsó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk. pirospaprika, 1 ek. finomliszt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 púpozott ek. rizs, 1 ek. vegeta, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint kevés só

Elkészítése:

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt leszűrjük, a visszamaradt zsíron a lisztet világossárgára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal felöntjük két deci hideg vízzel. A rántást simára keverjük, majd beleöntünk 7-8 deci vizet. Felforraljuk, közben beleszórjuk a vegetát, a sót, a megmosott rizst, a megtisztított és zúzott fokhagymát.

Ezután belekeverjük a lecsó leszűrt paradicsomos levét. Ötpercnyi forralás után beletesszük a csíkokra vágott paprikát, és a félretett szalonnapörcöt. Egy perces forralás után tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr362024680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása