ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás ragu

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéscomb vagy lapocka, 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 kk. liszt, 5 dkg vaj, 1 húsleveskocka, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só

Elkészítése:

60 deka sovány sertéscombot vagy lapockát akkora kockákra vágunk, mintha pörköltet készítenénk, majd öt deka vajon, kevergetve, fehéredésig sütjük. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és egy húsleveskockával, őrölt borssal, meg két gerezd fokhagymával fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve, puhára pároljuk, és zsírjára sütjük.

Végül 30 deka megtisztított, a szokottnál egy kissé vastagabbra szelt gomba kerül a lábasba. Ezzel már csak 3-4 percig pároljuk, ha kell, utánasózzuk.

Egy deci tejszínt egy kiskanál liszttel simára keverünk, és ezzel sűrítjük be a gombás ragut. Most már csak 2-3 percig forraljuk, kevergetve, nehogy odakapjon, és petrezselymes rizzsel vagy vajas újburgonyával adjuk asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr132028036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása