ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg alma, 30 dkg szárzeller, 30 dkg színes paprika, 5 dl joghurt, 1 dl olívaolaj, só, őrölt bors, 3 citrom leve, 4 dkg méz, ízlés szerint zöldsaláta, 50 dkg főtt orsótészta, 50 dkg pulykamell, 1 db tojás, 0,5 dl tej, só, 15 dkg reszelt sajt, 6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát, és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet, és az olajt. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.

A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük.

Tálaláskor a tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges fűszerezzük és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr502029819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása