ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Egzotikus grillburger

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 db cukkini, 4 szelet konzerv ananász, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált marhahús, 1 tk. szárított majoranna, só, őrölt bors, 1-2 tk. curry, 1,5 dl joghurt, 3-4 ek. majonéz, ízlés szerint tabasco, 4 hamburgerzsömle, 8 szelet húsos baconszalonna

Elkészítése:

A cukkinit hámozzuk és mossuk meg, ferdén vágjuk kb. fél centiméteres szeletekre. Öntsük le az ananászt, a levét fogjuk fel. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát, keverjük össze a darált hússal, ízesítsük sóval, borssal, majoránnával. Gyúrjuk össze, formázzunk 4 egyforma lapos fasírtot, és a sütésig tegyük hidegre.

Kis lábasban főzzünk fel 3-4 evőkanál ananászlevet, keverjük hozzá a curryt, majd hűtsük le. Adjuk hozzá a joghurtot, végül a majonézt. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük tabascóval.

Vágjuk ketté a zsömlét. A felezett zsömle mindkét oldalát kissé pirítsuk meg a grillrácson, és tartsuk melegen. Utána pirítsuk meg cukkinit, az ananászt, a bacont és a húspogácsát is.

Rakjuk meg a zsömle alsó felét baconnel és cukkinivel, majd tegyük rá a húspogácsát
és az ananászt. Öntözzük meg szósszal, végül tegyük föl a zsömle kalapját.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr982030330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása