ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ördögsaláta

2010. május 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg savanyú káposzta, 25 dkg főtt, kicsontozott füstölt hús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 ek. olívaolaj, 10 szem olajbogyó, kevés só és cukor, őrölt bors, 1 tk. mustár

Elkészítés:

A savanyú káposztát levétől lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A füstölt húst nagyon vékony csíkokra metéljük, a vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Az olívabogyót kimagozzuk és apróra daraboljuk.

Az olajat elkeverjük a káposzta levével, törött borssal, mustárral, kevés cukorral; végül minden hozzávalót összekeverünk. Legalább fél napra jégbe hűtjük, hogy jól összeérjen. Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele hajszálvékony karikákra vágott hegyes csöves paprikát is. Olívabogyóval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr132032388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása