Hozzávalók: 1,5 kg alma, 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 15 dkg biomargarin, méz, citromlé, 1 kk. szódabikarbóna, fahéj
Elkészítése:
A tönkölylisztet és a kukoricalisztet összekeverjük és hozzáadjuk a kevés citromlében elkevert szódabikarbónát. A biomargarinnal, mézzel és vízzel összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha nagyon leves, egy kicsit kinyomkodjuk, majd összekeverjük a fahéjjal.
A tészta felét kikent kis tepsibe simítjuk, ráöntjük az almát, majd a tészta másik felével betakarjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, és közepes lángon világosbarnára sütjük. (kb. 30 perc)