ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sztambul rózsája

2010. május 26. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 2 ek. tejföl, 1 tasak sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, tej; a töltelékhez: 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, mazsola; a krémhez: 1 l tej, 3 tasak vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 3 tasak vaníliás cukor, 20 dkg porcukor; a mázhoz: 2 ek. kakaópor, 2 ek. cukor, kevés víz, 3 dkg margarin, kókuszreszelék
 
Elkészítése:
 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Amikor kész, 5 egyforma részre osztjuk. Ebből kettőt tepsi nagyságúra nyújtunk, külön-külön megsütjük, és félretesszük.
 
A maradék 3 lapot kinyújtjuk, és az alábbi töltelékkel megkenjük. A margarint porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált mákot, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a citrom reszelt héját, és ízlés szerint mazsolát. Jól összedolgozzuk. Miután a lapokat megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit.
 
A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset. Egyszerre sütjük, hogy összenőjenek.
 
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből és a vaníliás pudingporokból krémet főzünk. Félretesszük hűlni.
Közben a margarint és a vaníliás cukrot a porcukorral jól kikeverjük, majd a pudinggal összevegyítjük.
 
Az egyik félretett, kisütött tésztalapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a 3, egybesült tekercset. Rásimítjuk a megmaradt krémet, és befedjük a másik sült tésztalappal.
 
Végül csokoládémázzal vonjuk be, amelyhez a kakaóport cukorral és kevés vízzel elkeverjük, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a margarint, jól elkeverjük, és a tészta tetejére rásimítjuk. Ha a máz majdnem kemény, kókuszreszeléket szórunk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr492032479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása