ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött feta-krumpli

2010. május 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes szem főtt krumpli, 20 dkg fetasajt, 10 dkg kimagozott fekete olívabogyó, 3 szál póréhagyma, 1 cső piros húsú kaliforniai paprika, só, bors, kis ág rozmaring a díszítéshez, olívaolaj

Elkészítése:

Felezzük el hosszában a krumplit, kanállal kissé vájjuk ki a belsejét, az alját vágjuk egyenesre, hogy megálljon. Keverjük össze a krumpli kivájt belsejének a forgácsait a szétmorzsolt fetával. Aprítsuk fel az olívát. Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk vékonyra. Magozzuk ki a paprikát, mossuk meg, kockázzuk apróra.  Forgassuk a hozzávalókat a krumplis-fetás masszához. Sózzuk, borsozzuk.

Töltsük a keveréket a felezett krumpliba, tegyünk a tetejére egy kis rozmaringot, és csöpögtessük meg olajjal. A megtöltött krumplikat rakjuk a 15 cm-re tűz fölé helyezett grillrácsra. Fedjük le alufóliával és így süssük kb. 10 percig.

Kínálhatjuk grillezett steakhez, de ropogós salátával vagy kevés citromlével
megcsöpögtetve, hidegen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr302036560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása