ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rebarbaralepény

2010. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg rebarbara, 30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 25 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1/2 citrom reszelt héja, citromlé, pikáns gyümölcslekvár

Elkészítése:

30 deka finomlisztet 20 deka Rama margarinnal, 10 deka porcukorral, két tojássárgájával, egy fél citrom reszelt héjával összegyúrunk. Ha nem elég rugalmas, egy kevés hideg vizet is öntünk bele. A hűtőszekrényben legalább két óráig pihentetjük, majd egy akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, a sütőben félig megsütjük, majd valamilyen pikáns gyümö1csízzel vékonyan megkenjük.

Amíg a nyers tészta pihen, egy kiló rebarbarát megtisztítunk, és ötcentis darabokra vágjuk. Egy kevés, 20 deka cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd erős lánggal a levét elpárologtatjuk. Ha már jó száraz, a félig sült tésztalapra terítjük, és négy, habbá vert tojásfehérjével vonjuk be, amelybe öt deka kristálycukrot meg egy kevés citromlevet kevertünk. A forró sütőbe visszatoljuk, de a lángot egy perc múlva nagyon kicsire állítjuk. Addig sütjük - azaz inkább szárítjuk -, amíg a teteje szép rózsaszínű nem lett, ezalatt az alja is átsül.

A tepsiben langyosra hűtjük, majd hideg vízbe mártogatott késsel 3x3 centis kockákra
vágjuk. Langyosan és hidegen egyaránt kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr602037749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása