ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tofus béles

2010. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók: 3-4 evőkanál méz, 1/2 liter víz, 3 dkg élesztő, 60 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy 40 dkg teljes kiőrlésű és 20 dkg durum sima liszt, csipet só, 2 nagy főtt krumpli összetörve, 1 dl olívaolaj. Töltelék: 60 dkg tofu összetörve, 1/2 csésze méz, 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

Keverjük össze a vizet, mézet és az élesztőt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk ki jó alaposan, és letakarva kelesszük 1 óráig meleg helyen.

Nyújtsuk ki a felét, tegyük tepsibe, szurkáljuk meg a tésztát, és a tofus krémmel kenjük meg, majd a maradék tésztával borítsuk be, és azt is szurkáljuk meg, hogy levegőzhessen. Először 10 percig nagy lángon, majd utána tűpróbáig közepes lángon süssük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr22038364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása