ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Patisszon görög módra

2010. május 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg burgonya, 1/2 kg-os patisszon (csillagtök), 5 dkg füstölt szalonna, 2-3 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, olaj, só, őrölt bors

Elkészítése:

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. Öt dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, 2-3 húsos zöldpaprikát és ugyanennyi paradicsomot is felkarikázunk. Egy kb. fél kilós patisszont megtisztítunk, s miután magját kikapartuk (ha zsenge, benne is hagyhatjuk), kb. 1 centiméter vastag szeletekre vágjuk.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, az aljára terítünk egy sor burgonyakarikát, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szalonnakockákkal. Erre teszünk egy sor patisszonszeletet, sózzuk, rátesszük a zöldpaprika- és paradicsomszeleteket, ismétszalonnakockák, patisszonszeletek következnek, és beborítjuk a maradék burgonyával. Megsózzuk, tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőben - fedő alatt - fél óráig sütjük, majd fedő nélkül a tetejét öt perc alatt megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr632040118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása