ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Roston sült lazacsteak

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg zöld spárga, 4 szelet (egyenként kb. 18 dkg) lazac (bőrével), cukor, só, 2-4 ek. mascarpone, bors, citromlé, 2-2 ek. ketchup és fűszeres pesto

Elkészítése:

Hámozzuk meg a spárga alsó harmadát, a fás végét vágjuk le. Öblítsük le, és 8-10 percig főzzük sós-cukros vízben, majd öblítsük le hideg vízzel. A spárga harmadát daraboljuk fel és pürésítsük a mascarponéval, ízesítsük sóval, borssal, citromlével.

Keverjük össze a ketchupot a pestóval. Öblítsük le hideg vízzel, majd törölgessük szárazra a lazacot. Kenjük meg a húsos felét vastagon a pesto-ketchup keverékkel, és a sütésig tegyük a hűtőbe.

Bőrös felével lefelé helyezzük a grillrácsra a halszeletet, süssük 2-3 percig, majd fordítsuk meg, és a húsos oldalát is süssük 3-4 percig.

Sózzuk-borsozzuk, majd göngyöljük alufóliába és 2-3 percig süssük a maradék spárgát.

A grillezett lazacszeleteket a spárgával és a spárgakrémmel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr112048447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása