ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szalonnás májacska

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mirelit csirkemáj, füstölt szalonna (sliced bacon), fokhagyma, majoranna

Elkészítése:

Hagyunk felolvadni egy csomag fagyasztott csirkemájat, és a szíveket leszedve róla, a májat alaposan átmossuk, majd szűrőkanálba téve lecsepegtetjük. Ezután mindegyik májat nagyon vékony húsos szalonnaszeletbe göngyölünk, hogy körös-körül átölelje, és tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. Sózni nem szabad, mert attól a máj megkeményedhet, de ha szeretjük, egy kevés fokhagymát, esetleg majorannát tehetünk a máj és a szalonna közé. A forró sütőbe toljuk, és erős lánggal addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra pirul, ezalatt a máj is átsült. Azon frissiben, burgonyával vagy főzelékkel kínáljuk.

(Ha marad, sose melegítsük meg, inkább készítsünk belőle pástétomot: a májat a szalonnával együtt finomra daráljuk, és ugyanannyi súlyú margarinnal, egy kevés mustárral, sóval, őrölt borssal meg pástétomfűszerrel vagy majoránnával habosra keverjük. Tálalásig jégbe hűtjük. Ha kivizezett formába vagy csészébe nyomjuk, abból tálra boríthatjuk, és szeletelhetjük a dermedés után.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892048385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása