ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szalonnás újburgonya

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újburgonya, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 2 újhagyma, só, őrölt bors, metélőhagyma, kapor

Elkészítése:

Egy kiló kisebb szemű újburgonyát nem hámozunk meg, hanem csak lekeféljük, váltott vízben többször lemossuk. 15 deka húsos füstölt szalonnát először vékonyan felszeletelünk, majd kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, és ropogósra kisütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsírban két nagyobb fej, apróra vágott újhagymát világossárgára sütünk. A burgonyát beleforgatjuk - ha nagyobb szem is kerülne közé, félbevágjuk, úgy rakjuk bele -, és fedő alatt, inkább rázogatva, mint keverve puhára pároljuk. Megsózni nem szabad, mert akkor a burgonya széttörik.

A végén a fedőt levesszük, és a burgonyát erős lángon kissé megpirítjuk. Közvetlenül
tálalás előtt megsózzuk, megborsozzuk, finomra vágott metélőhagymával meg kaporral megszórjuk, és a szalonnapörcökkel meghintve adjuk az asztalra. Minden pecsenye kitűnő körete. (Csak akkor sikerül, ha vastag falú vagy teflonedényben készítettük.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr642047156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása