ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fűszeres tésztában sült csirkemell currys rizzsel

2010. június 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg (4 db) csirkemellfilé, 2 alma, 1 tojás, 1 mk. reszelt gyömbér, 1 mk. vágott kakukkfű, 6 dkg liszt + a forgatáshoz, olaj, só, bors; a körethez: 20 dkg rizs, 40 dkg paradicsom, 1 ek. olaj, 4 dkg cukor, 1 tk. borecet, 1 mk. curry, 3 dkg vaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, leszárítjuk, szeleteljük. Kicsit megütögetjük és megsózzuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát durva reszelőn lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a gyömbérrel, a kakukkfűvel és a liszttel.

Bő olajat forralunk a sütéshez. A csirkemelleket előbb lisztbe, majd az almás tésztába forgatjuk. Ha nem ragad rá mindenhol, segítsünk kézzel rátapasztani. A nem túl forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivéve papírra tesszük, leitatjuk a felesleges zsiradékot.

A körethez először a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk a rizst. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát cikkekre vágjuk. Kevés olajon karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a paradicsom cikkeket. Sózzuk, borsozzuk, és az ecettel összerottyantjuk.

Közben a curryt a vajon megfuttatjuk, és összekeverjük a forró rizzsel. Tányérra tesszük a currys rizst, mellé a paradicsomragut, rá a sült almás húsokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr572051149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása