ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tüdős tokány

2010. június 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg lapocka, 15 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg abált tüdő, 10 dkg savanyú uborka, 1 mk. majoránna, 1 tk. fűszerpaprika, 2 dl tejföl

Elkészítése:

A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk és rátesszük a felaprított vöröshagymát. Megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szintén vékonyan felcsíkozott húst. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot vízzel vagy abalével.

A már majdnem puha húshoz adjuk a vékony csíkokra vágott tüdőt és a savanyú uborkát. A majoránnával, a fűszerpaprikával, ízlés szerint őrölt borssal ízesítjük. Pár perc múlva megkeverjük, öntünk még rá annyi vizet vagy abalét, hogy a tokánynak kellő szaftja legyen. Letakarjuk és 15 perc alatt összepároljuk.

Tejföllel, galuskával kínáljuk.

Ha nincs abált tüdőnk, a nyers tüdőt megtisztítjuk és bő vízben feltesszük főni. Ha forr, a habját leszedjük, majd teszünk hozzá 1 fej vöröshagymát, 1 babérlevelet, és lefedve, nagyon kis lángon főzzük 1,5-2 órán át, míg a tüdő megpuhul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr622051195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása