ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldségragu burgonyabundában

2010. június 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 3-4 szem burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 cső zöldpaprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg kínai kel vagy karfiol, 15 dkg csiperkegomba, 1 kk. gombakrémlevespor, 1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj, 5 ek. frissen reszelt sajt, 4-5 ek. tej, reszelt szerecsendió, 1 kk. szárított majoránna, 2 ek. apróra vágott petrezselyem, őrölt fekete bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában puhára főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát megreszeljük. A paprikát kockára, a hagymát és a kínai kelt 2 centis csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsáira bontjuk. A gombákat vastagon felszeleteljük.

A gombakrémleves port 3 evőkanál vízzel és az olajjal egy edényben simára keverjük. A sárgarépát, a paprikát és a hagymát (ha karfiolt vettünk akkor azt) 5 percig pároljuk benne. Utána a kínai kelt is hozzáadjuk és még 3 percig főzzük. A végén a gombával összekeverve még 2 percig a tűzön hagyjuk.

A burgonyát áttörjük. A tejszínnel, a reszelt sajttal meg annyi tejjel keverjük össze, hogy híg, formálható masszát kapjunk. Szerecsendióval, sóval ízesítjük.

A vegyes zöldséget a majorannával, a felaprított petrezselyemmel és a maradék tejszínnel összekeverjük. A burgonyamasszát egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a zöldség tetejét díszítjük vele. Grillsütőben 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr912051236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása