ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tarhonyás rakott hús

2010. június 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 25 dkg csülök, 15 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika (vagy Piros Arany), só, őrölt bors, (füstölt vagy lángolt kolbász)

Elkészítése:

Megtisztítjuk a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a kicsontozott, kockákra vágott csülköt, egy csapott kiskanál pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felengedjük. Megsózzuk (még jobb Piros Arany krémmel ízesíteni), és késhegynyi őrölt borsot meg egy gerezd fokhagymát adunk hozzá. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk.

Közben egy másik edényben kiolvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, és a tarhonyát beleforgatva, kissé megpirítjuk. Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a burgonyát.

Egy tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya felét, erre rakjuk a hús felét, amire a burgonya fele következik. Most ismét tarhonya, erre hús, rá burgonya következik. (Ha gazdagabban akarjuk adni, akkor 1-1 réteg füstölt vagy lángolt kolbász is kerülhet az edénybe.)

A hús levét a deci tejföllel elkeverjük, és ezzel öntjük le a rakott húst. A tálat lefedve, a sütőben az egészet megpuhítjuk, majd a fedőt levéve róla, a tetejét
szépen megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr12052926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása