Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkecomb, 6 újhagyma, 1 kis sárgarépa, 1 zeller, 1 piros színű paprika, 1 cukkini, 1 ek. pirított szezámmag, 2-2 ek. szójaszósz, száraz fehérbor és olaj, 1 ek. reszelt gyömbér, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk. méz, 1 tk. szezámolaj
Elkészítés:
A szójaszószt, a bort, a gyömbért, a fokhagymát, a mézet és az 1 kávéskanál szezámolajat simára keverünk. A húst felszeleteljük, a mártásba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a hagymákat, a répát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk; a paprikát és a cukkinit felkockázzuk.
A húsdarabokat lecsöpögtetjük, óvatosan megtöröljük, a mártást félretesszük. Wokban vagy nagy serpenyőben 1 evőkanál kukoricaolajat meg 1 kávéskanál szezámolajat forrósítunk, ebben a zöldségeket roppanósra sütjük, majd kivesszük.
A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, és pirosra sütjük benne a húst. Amikor kész, hozzáadjuk a mártást meg a zöldségeket, és összepároljuk. A szezámmal megszórva, forrón tálaljuk. Párolt rizst adhatunk mellé.