ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Barackos kosárka

2010. június 05. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 12 db-hoz: a kosárkákhoz: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, liszt a nyújtáshoz, vaj a formák kikenéséhez; a töltelékhez: 1 cs. vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj, 6 nagyobb magvaváló sárga- vagy őszibarack, 2 dkg vaj a gyümölcs párolásához; továbbá: 1 cs. citrom ízű tortazselé, mini tortaforma, szárazbab a vaksütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókból előző nap összegyúrjuk a tésztát, és áttetsző fóliában legalább 24 órát pihentetjük a hűtőben.

A barackot megmossuk, forró vízbe dobjuk és lehúzzuk a héját. Éles késsel mélyen körbevágjuk, óvatosan szétnyitjuk és kiemeljünk a magját. A levét felfogva szűrőben lecsepegtetjük. Kevés vajon enyhén megpároljuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és bevagdossuk a tetejét.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Nagyobb méretű, cakkos szaggatóval köröket vágunk a tésztából (vagy tésztakiszúró híján négyzetekre vágjuk). Kivajazzuk, majd kibéleljük tésztával a formákat, a kilógó széleket tenyérrel végigsimítva csapjuk le. Szárazbabbal megtöltve kb. 15 percig sütjük az előmelegített sütőben.

Közben elkészítjük a tölteléket: a csomagolás előírása szerint megfőzzük a pudingot. Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a barack felfogott levét és a vajat.

A sütőrácson kihűtött kosárkákból kiöntjük a babot. Mindegyikbe teszünk 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd 1-1 bevagdosott fél barackot, és bevonjuk a csomagolás előírása szerint elkészített tortazselével. Tálalásig tartsuk hidegen.


Málnával, kimagozott meggyel megrakva is finom, ekkor piros színű tortazselével vonjuk be. Készülhet körtéből és szilvából is, ehhez a körtét a vaj mellett kevés fehérboron, a szilvát vörösön pároljuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr22058452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása