ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Erdélyi hús burgonyafánkkal

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: a húshoz: 25 dkg marhahús, 2 db zsemle, 1 ek. mustár, 1 dl tejföl, 1 ek. paradicsompüré, 5 dkg margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só; a burgonyafánkhoz: 2 db nagyobb burgonya, 3 dkg margarin, 2 db tojás, 3 ek. tejföl, 1 dkg élesztő, liszt, só, olaj

Elkészítése:

A marhahúst az olajon megpároljuk. Ha megpuhult, áztatott, kinyomkodott zsemlékkel ledaráljuk. Mustárral, sóval ízesítjük. Egy kizsírozott tűzálló tálba halmozzuk, majd olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és tejföllel elkevert paradicsompürével leöntve megsütjük. Tálalás előtt sajttal meghintjük.

A burgonyákat megfőzzük és szitán áttörjük. Tálban összekeverjük a margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt, az élesztőt és egy csipetnyi sót. Ehhez hidegen hozzáadjuk a burgonyát, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kalácstészta keménységű legyen. Ha megkelt, kis fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr122062577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása