Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 1,5 kg túró, 50 dkg natúr sajtkrém (mascarpone), 25 dkg cukor, 10 tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 15 dkg sárgabaracklekvár, csipetnyi só, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 2-3 dkg mandulapehely, 1-2 ek. porcukor; a tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A barackot kimagozzuk és kevés cukros vízben félpuhára főzzük és lecsöpögtetjük.
A tojásokat a sóval és a cukorral mixerrel elkeverjük, majd a legmagasabb fokozatra kapcsolva sűrű krémmé dolgozzuk. A túrót a sajtkrémmel és a vaníliavelővel elkeverjük, a tojásos masszába forgatjuk, majd beleszitáljuk a pudingport. Margarinnal vastagon kikent, zsemlemorzsával meghintett 38 x 34 cm-es, legalább 3 cm magas falú tepsibe simítjuk, és a fél sárgabarackokkal óvatosan kirakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 50-60 percig sütjük. Esetleg tűpróbával ellenőrizhetjük.
Közben a mandulapelyhet szárazon aranysárgára pirítjuk és félretesszük. Ha a lekvár darabos, szűrőn átpasszírozzuk. A lepényt rácsra téve kihűtjük. A gyümölcsöket a lekvárral megkenjük, végül porcukorral és a mandulapehellyel meghintjük.