Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésdagadó, 15 dkg darált sertéshús, 3 db zsemle,
3 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. majoranna, 1 cs. petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 2 ek. olaj
Elkészítése:
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy könnyen tölthető legyen. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és néhány pillanatig együtt sütjük. A tűzről levéve összedolgozzuk a megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlékkel, a darált hússal, az egész tojásokkal és a fűszerekkel. A felszúrt dagadóba töltjük, és a nyílást bevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük. A hús külsejét megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd sütőtepsibe fektetve forró olajjal leöntjük. Kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve, időnként locsolgatva pirosra sütjük.
A töltött dagadót jobb előre elkészíteni. Ha hűtőszekrényben legalább fél napig állni hagyjuk, gyönyörűen szeletelhető. Tálalhatjuk hidegen és melegen, burgonyapürével vagy petrezselymes rizzsel.