Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 ek. kakaópor, 1 tk. sütőpor, 20 dkg darált dió/mogyoró; a krémhez: 35 dkg meggybefőtt vagy mélyhűtött (szezonban friss) meggyből főzött kompót, 4 dl meggylé (a befőttből/kompótból, vízzel hígítva), 3 banán, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak habfixáló
Elkészítése:
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.A kakaóport elkeverjük a sütőporral, és dióval/mogyoróval együtt ezt is a masszába keverjük.A tésztát egy 26 cm-es kivajazott, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hűlni hagyjuk. Visszatesszük a tiszta tortaformába.
A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A meggylében megfőzzük a pudingot (cukor nélkül, mert édes a meggylé), és belekeverjük a (kimagozott) meggyet. A pudingot a banánkarikákra szedjük, elegyengetjük, és egy órára hideg helyre tesszük.
Levesszük a tortaforma oldalát, és a tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre vert habbal bevonjuk a tortát.