ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Banános-meggyes torta

2010. június 08. - Dyna 122
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 ek. kakaópor, 1 tk. sütőpor, 20 dkg darált dió/mogyoró; a krémhez: 35 dkg meggybefőtt vagy mélyhűtött (szezonban friss) meggyből főzött kompót, 4 dl meggylé (a befőttből/kompótból, vízzel hígítva), 3 banán, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak habfixáló
 
Elkészítése:
 
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.A kakaóport elkeverjük a sütőporral, és dióval/mogyoróval együtt ezt is a masszába keverjük.A tésztát egy 26 cm-es kivajazott, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hűlni hagyjuk. Visszatesszük a tiszta tortaformába.
 
A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A meggylében megfőzzük a pudingot (cukor nélkül, mert édes a meggylé), és belekeverjük a (kimagozott) meggyet. A pudingot a banánkarikákra szedjük, elegyengetjük, és egy órára hideg helyre tesszük.
 
Levesszük a tortaforma oldalát, és a tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre vert habbal bevonjuk a tortát.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr212064956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása