ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Céklás rizottó (Falusi Mariann, Vacsoracsata)

2010. június 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg cékla, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg rizottó rizs, 1,2 l zöldség alapleves, só, darált bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 12 dkg lágyabb kecskesajt, 50 g vaj

Eélészítése:

A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra.

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig.

Tegyük hozzá a rizottó rizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá.

Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.

Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyemzöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.

Kitűnő hús nélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyasztható.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702065077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása