ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Görög rakott padlizsán

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg (két kicsi) padlizsán, 10 dkg főtt füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg sajt, 2 dkg liszt, 4 dl tej, 2 dkg vaj, só, őrölt bors, babérlevélpor, oregánó, szerecsendió, olaj

Elkészítése: 

Két kicsi (összesen 60 deka) padlizsánt megmosunk, és héjastól egy centi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózva egy fél óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, és a padlizsánszeleteket teflonserpenyőben egy kevés olajban mindkét felükön megsütjük.  

Közben egy másik edényben egy evőkanál olajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk, a tűzről levéve egy kis doboz paradicsompürét meg tíz deka apróra vágott főtt füstölt húst keverünk bele. Sóval, őrölt borssal, 1-1 késhegynyi babérlevélporral, meg - ha van - oregánóval (szurokfűvel) ízesítjük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen; 4-5 percig forraljuk.  

A padlizsánszeletek felét egy nagy tűzálló tál aljára fektetjük, a mártással megkenjük, és öt deka sajtot reszelünk rá. A maradék padlizsánszeletekkel beborítjuk, és két deka lisztből, négy deci tejjel meg két deka vajjal főtt besamelmártással vonjuk be, amit sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval, meg öt deka reszelt sajttal ízesítettünk. A forró sütőbe toljuk, és erős lánggal addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr522071672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása