ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zölddióbefőtt

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók: zöld dió, cukor, szegfűszeg, víz

Elkészítése:

Június elején, amikor a dió már fejlett, de még nem csontosodott meg, érdemes zöld diót eltenni.

A diószemeket megmossuk, tűvel megszurkáljuk, és naponta váltott vízben egy hétig áztatjuk. Utána friss vízzel leöntve majdnem puhára főzzük. A dió kilójára 60 deka cukrot számítva egy kevés vízzel meg néhány szem szegfűszeggel szirupot főzünk, a diót szűrőkanállal beleszedjük, és addig főzzük, amíg a leve jó sűrű nem lesz. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Télen apróra vágva puncstöltelékbe, gyümölcskenyérbe, püspökkenyérbe vagy felszeletelve tortadíszítésre kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr602071462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása