Hozzávalók: 30 dkg liszt, 18 dkg zsír/margarin, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej; a töltelék: 4 tojás, 18 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, késhegynyi sütőpor
Elkészítése:
A tésztához való anyagokból kelt tésztát készítünk, kétfelé osztjuk, az egyik felét kicsit nagyobbra hagyjuk.
Ezt a nagyobbik tésztarészt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú, kikent és kilisztezett tepsit, úgy, hogy a tésztából kb. 2 cm az oldalaihoz is kerüljön.
Erre halmozzuk a tölteléket: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, majd a keményre vert tojásfehérjét.
Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük. Porcukorral meghintjük, és ha kihűlt, kockákra vágjuk.