ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött diós lepény

2010. június 11. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 18 dkg zsír/margarin, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej; a töltelék: 4 tojás, 18 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, késhegynyi sütőpor
 
Elkészítése:
 
A tésztához való anyagokból kelt tésztát készítünk, kétfelé osztjuk, az egyik felét kicsit nagyobbra hagyjuk.
 
Ezt a nagyobbik tésztarészt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú, kikent és kilisztezett tepsit, úgy, hogy a tésztából kb. 2 cm az oldalaihoz is kerüljön.
 
Erre halmozzuk a tölteléket: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, majd a keményre vert tojásfehérjét.
 
Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.  Porcukorral meghintjük, és ha kihűlt, kockákra vágjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr62074794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.