ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Amerikai szilvás lepény

2010. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg szilva, 25 dkg finomliszt, 10 dkg Rama margarin, 2 tojás, 1 ek. kristálycukor, 1/2 citrom leve, tejföl, só, zsemlemorzsa v. búzacsíra

Elkészítése:

25 deka finomlisztet 10 deka margarinnal, két tojássárgájával, csipetnyi sóval meg annyi tejföllel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy óráig, de még jobb, ha egy éjjelen át a hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap téglalappá nyújtjuk és egy akkora tepsibe terítjük, hogy legfeljebb fél centi vastag tésztát kapjunk. Zsemlemorzsával vagy búzacsírával meghintjük, és egy kiló megtisztított, félbe vágott, kimagozott szilvával sűrűn kirakjuk. A forró sütőbe tolva majdnem egészen megsütjük.

Közben a tojások fehérjét egy evőkanálnyi kristálycukorral kemény habbá verjük, egy fél citrom levével ízesítjük, és a tésztára simítva, a sütőbe visszatoljuk. Most már inkább szárítjuk, mint sütjük a tésztát, amíg a teteje halványrózsaszínű nem lett. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és hideg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, úgy rakjuk tálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr922077005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása