ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Eperdzsemes túrógombóc

2010. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg túró, 2 db tojás, 6 dkg liszt, 7 dkg búzadara, só, 2 dkg cukor, 15 dkg eperdzsem, 20 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 5 dkg vaníliás cukor, 20 dkg eperdzsem a tálaláshoz

Elkészítése:

Az áttört túrót egész tojással, liszttel, búzadarával, sóval, cukorral összekeverjük. Fél órát pihentetjük.

A gombócnak kialakított túrómasszát a sűrű eperdzsemmel megtöltjük. Bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, utána pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás porcukorral megszórjuk és forró eperdzsemmel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr102075844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.