ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott fasírt

2010. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált hús, 70 dkg burgonya, 4 db zsemle, 8 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, só, őrölt bors, pirospaprika, olaj

Elkészítése:

A darált húst összegyúrjuk az áztatott, kicsavart zsemlével, a 3 nyers tojással és az apróra vágott, olajban pirított vöröshagymával. Sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. A felét kiolajozott tepsibe terítjük, és befedjük a héjában főtt, megtisztított, karikára vágott burgonyával.

Kevés olajban megfuttatunk 2 fej apróra vágott vöröshagymát, és a burgonyára öntjük. 4 tojást megfőzünk, karikákra vágjuk, és rárétegezzük a burgonyára. Meglocsoljuk a tejföllel, végül rásimítjuk a maradék húst. Tetejét megkenjük tojássárgával, és szép pirosra sütjük. Kockákra vágva, savanyúsággal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr172076964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása