Hozzávalók: 1 csomag vegyes tépősaláta levél, 1 csomag spárga, fél darab ananász, 1 pohár tejföl, csipetnyi fehérbors, 1 db zöldségleveskocka, 3 evőkanál liszt, só, 10 dkg feta sajt, 20 dkg bacon szalonna
Elkészítése:
Spárgák szárait apróra feldarabolva sós vízben megfőzzük, fehérborssal, leveskockával és sóval ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük, kicsit sűrűbbre, mint ha levest készítenénk. A kész levest turmixgépben pürésítjük.
A spárgák fejét forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig, majd leszűrjük. A spárgafejeket kettesével betekerjük bacon szalonnával úgy, hogy közé feta sajt darabokat rejtünk. Az egészet felhevített serpenyőben pirosra sütjük.
A megmosott salátákat rakjuk a nagy tányérok közepére, szórjuk meg falatnyi darabokra felvágott ananásszal, majd csorgassuk meg spárgás szósszal. Tetejére a megsütött töltött spárgafejeket rakjuk.