ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Boros dinnyetorta

2010. június 13. - Dyna 122

Hozzávalók: 6 tojásból sütött kakaós tortalap, 80 dkg sárgadinnye, 65 dkg ananászdinnye, 1 kg cukordinnye, 6 dl vörösbor; a töltelékhez: 4 ek. meggylekvár, 10 zselatinlap, 30 dkg túró, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 3 dl tejszínhab, 5 dkg csokoládéreszelék; a díszítéshez: 2 ek. sárgabaracklekvár, 1 tasak zselépor, 5 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, mandulaszirom
 
Elkészítése:
 
A dinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és 20 deka sárgadinnyét felkockázunk, a többiből karalábévájóval golyókat formálunk. Leöntjük a vörösborral és fél óráig áztatjuk.
 
A tortalapot háromba vágjuk. Az alsó lap köré karimát pattintunk és megkenjük 2 kanál meggylekvárral.
 
Beáztatjuk a zselatinlapokat.  A túrót elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a vörösborral. A félretett, kockára vágott sárgadinnyét pürésítjük és azt is hozzákeverjük, valamint a kinyomkodott zselatint. Hűtőbe tesszük, és amikor szilárdulni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és a csokoládéreszeléket.
 
A töltelék felét a lekváros lapra kenjük és befedjük a másik lappal. A maradék krémben elkeverjük a maradék meggylekvárt, a tortára kenjük és beborítjuk a harmadik lappal. Három órára behűtjük.
 
A dinnyegolyókat leszűrjük és felfogjuk a levét. A torta tetejét bevonjuk a sárgabaracklekvárral és kirakjuk a dinnyegolyókkal. A felfogott lében elkeverjük a zseléport, a cukrot és a fehérbort, majd a tortára öntjük.
 
Miután jól lehűlt, a tortáról levesszük a karimát, és a tejszínhabbal bevonjuk az oldalát. Pirított mandulaszirommal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr382077743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása