ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült ananászos tarja

2010. június 14. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 friss vagy 1 doboz körszeletes konzervananász, 80 dkg főtt füstölt tarja, 40 dkg füstölt sajt felszeletelve, 1 kk. őrölt szerecsendió, ½ kk. bors, borsikafű ágacskák, csipetnyi szegfűbors, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A tarját nem túl vékonyan felszeleteljük. Egy hosszúkás tűzálló tálat kiolajozunk, és belesoroljuk a tarját, a sajt- és az ananászszeleteket úgy, hogy közben meghintjük azokat a fűszerekkel. Forró sütőben vagy grillben összesütjük, amint a sajt pirulni kezd, készen is van. Sózni azért nem kell, mert a füstölt hús általában eléggé sós.

Kicsit hosszabb idő alatt, de hasonlóan finom változatot kaphatunk sertéskarajból. A kicsontozott, felszeletelt húst kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Az elősütött szeleteket aztán az előzőekben leírtak szerint készítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr242080818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása