ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás-lecsós csirkecombok

2010. június 14. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkecomb, 20 dkg gomba, 2 zsemle, 2 tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, őrölt bors, tej

Elkészítése:

Apró kockákra vágunk, kiolvasztunk öt deka füstölt szalonnát, megpirítunk rajta egy kis fej, szintén felaprított vöröshagymát, és hozzáadunk három zöldpaprikát meg egy paradicsomot szintén feldarabolva, mintha lecsót készítenénk. Egy kissé megsózva puhára pároljuk, majd belerakunk 20 deka felszeletelt gombát, és ezzel 2-3 percig együtt sütjük. A tűzről levéve összedolgozzuk két tejben áztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, két nyers tojással, megborsozzuk, és ha kell, utánasózzuk.

Négy nagy csirkecomb bőrét ujjunkkal fellazítjuk, és annyi tölteléket teszünk alá, amennyi csak belefér. A megtöltött combokat tűzálló tálra vagy zománcozott tepsire egymás mellé fektetjük, közé halmozva a maradék tölteléket. Fóliával letakarva, a sütőben 10 percig nagy lángon, majd takarékon még 50 percig sütjük, végül a fóliát lebontva róla, megpirítjuk a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr552080686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása