ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Madártej

2010. június 14. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 5 dl tej, 10 dkg + 3 kk. porcukor, 1/2 vaníliarúd, 3 tojás, vaníliás cukor

Elkészítése:

Fél liter tejet 3 kávéskanál porcukorral, 1/2 vaníliarúddal tűzre teszünk. Három tojásfehérjét kemény habbá verünk, és elkeverjük kevés vaníliás cukorral. A habból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben kifőzzük. Ha egyik fele megfőtt, akkor megfordítjuk, majd kb. 2 perc múlva szűrőbe szedjük.

Ezután 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd állandó keverés mellett, lassan felengedjük a forró tej 1/4 részével. Utána, még mindig állandó keverés mellett, a tej nagyobb részéhez öntjük, és forrásig tovább keverjük. Levesszük a tűzről, tovább keverjük, míg langyosra hűl. Átszűrjük, tálba vagy csészébe töltjük, és a tetejére helyezzük a habgaluskákat, amelyeket mazsolával vagy hosszúkásra vágott mandulával díszíthetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr152080775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása