ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós kocka vörösboros krémmel

2010. június 15. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 45 szelethez: A tésztához: 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 1/2 citrom reszelt héja, A töltelékhez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg aszalt sárgabarack, 4 tojás, 15 dkg barnacukor, 5 ek. vörösbor (vagy piros szőlőlé), 5 dkg búzadara, 1 kg félzsíros tehéntúró, A tetejére: 50 dkg félzsíros túró, 5 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1 ek. kakaópor

Elkészítése:

Kikenünk egy kb. 30×40 cm nagyságú tepsit. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat habosra keverjük. Apránként beledolgozzuk a cukrot, a vanillincukrot, majd sima masszává keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és két részletben a masszához szitáljuk. A citromhéjat is beleszórjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük.  Ha megsült, rácsra tesszük a tepsit, a tésztát kissé hűlni hagyjuk. (A sütőt ne kapcsoljuk ki.)

A töltelékhez a csokoládét a barackkal együtt apróra vagdaljuk. A tojások sárgáját a barna cukorral sűrű krémmé keverjük, hozzáadjuk a vörösbort, az összevagdalt csokit és a barackot. Hozzáadjuk a darát meg a túrót. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd két részletben a túrós masszába forgatjuk. Elosztjuk az elősütött tésztán. Visszatesszük a sütőbe, és további 30 perc alatt készre sütjük.

A tepsit rácsra tesszük. A sütemény tetejére a túrót a porcukorral és a tejföllel simára eldolgozzuk és azonnal a meleg tészta tetejére kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, felszeleteljük, és rászitáljuk a kakaóport.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr752083215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása