ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött narancs (2)

2010. június 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 narancs, befőtt (meggy vagy őszibarack), 5 dkg dió, 5 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 1 kk. liszt, 1 cs. vaníliás cukor, citromhéj, porcukor, rum

Elkészítése:

Két narancsot keresztben félbe vágunk és belsejét kivéve kockára vágjuk. Összekeverjük ugyanilyen mennyiségű, levétől lecsurgatott befőttel (meggyel vagy őszibarackkal), adunk hozzá 5 deka durvára vágott diót, porcukorral meghintjük és kevés rummal meglocsoljuk. 1-2 óra hosszat állni hagyjuk, majd a levét leöntjük róla.

Egy egész tojást simára keverünk 5 deka cukorral, egy kiskanálnyi liszttel, felengedjük 2 deci tejjel, beledobunk egy kis darabka citromhéjat és hozzákeverünk egy csomag vaníliás cukrot. Gőz fölött sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a gyümölcsről leöntött kb. egy deci levet is. Ha kihűlt, összekeverjük a kockára vágott gyümölccsel és a fél, kivájt narancshéjakba vagy talpas poharakba töltjük. Jól behűtve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr142092247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása